2012. augusztus 29., szerda

Piros diagonál

Nagyon megtetszett a diagonál mintája, először ugyan olyat szerettem volna csinálni, mint a fehér, de hiába számoltam ki pontosan, mégis egy mintányival kevesebb lett, hiába ez a gyöngyméret  ördöge. No de nem fogott ki rajtam, mert visszabontottam és újra fűztem persze csak felétől. Szerencse, hogy ezzel a "körbefutós" stílussal nem kell számolgatni. 



2012. augusztus 27., hétfő

Rózsaszín álom

Kedvelem ezt a mintát, könnyű, légies és nagyon dekoratív tud lenni.  Köszönet a mintáért Diának. 



2012. augusztus 26., vasárnap

Tüzes hangulatban - In a fiery mood



Azért nem tétlenkedtem, fűztem egy - két nyakláncot. Mit ne mondjak a végeredmény nagyon megtetszett, mivel ennek a narancssárgás gyöngynek hosszú ideig nem találtam a párját, hogy mihez is illene jól,  a nagy nyári melegtől aztán arra gondoltam, hogy mi lenne, ha kipróbálnék valami spanyolos hangulatot. Nagyon jó kis minta, már próbálkoztam vele máskor is, de akkor valahogy nem jött be, a legszebb, ha 10-es gyöngyből fűzi az ember lánya, igaz, elég munkás is, mint minden ilyen nyaklánc. A képeken két féle színvariációban megfűzött nyakék látható, az egyikben még a szalma feletti részbe tettem egy kis pirosat is, és az elsőhöz elkészítettem a fülbevalóját is. Nos kíváncsi lennék a véleményetekre. 





2012. augusztus 24., péntek

Délutáni hangulat


Ismét fent voltam a Budai Várban a Mesterségek Ünnepén. Valamiért a mi bemutatóinkat a hivatalos fényképészek nem szokták megörökíteni, vagy nem találnak meg minket az Újvilág kertben? Még nem tudtam rájönni az okára illetve sejtem, hogy felénk van kirakva a "kijárat" tábla ezért aztán mindenki visszafordul, és esetleg alulról a rondellák felől közölit meg minket. Most kaptam az Egyesületünk elnökétől pár képet, ezért rögtön fel is teszem azt a képet amin inkognitóban vagyok látható, viszont jól tükrözi a békés hangulatot.