2012. november 30., péntek

Les Fleurs fülbevalók - Les Fleurs earrings





Az eredeti minta Sabine Lippert Les Fleurs egy-egy virága a kicsi is meg a nagy is. Nos én egy kicsit változtattam rajta és swarovskikhoz tettem még egy sort, nekem így egy kicsit tömöttebb lett. Ezért vannak fenn felemás fülbevalók, hogy kinek melyik tetszik jobban azt mindenki eldöntheti, nekem végül is mindkettő, de számomra a dupla soros áll közelebb a szívemhez, és mint látjátok még egy kis díszítést is elbír a nagyobbik virág. Les Fleurs necklace the original pattern by Sabine Lippert. Thank you very much Sabine.

2012. november 28., szerda

Lola füli


Ewa Lola karkötője alapján készült fülbevalók. Köszönöm Ewa a mintát, nagyon jó fűzni és nagyon mutatós.

2012. november 14., szerda

Tavaszra várva -Waiting for spring

A  nem olyan régi tavaszi hangulatnak és időjárásnak megfelelően készítettem ezt a fülbevalót, a közepe egy nyolc mm -s padparasha rivoli. A végeredmény azért nem lett olyan kicsi, de a még számomra hordható kategóriába tartozik. 

2012. november 10., szombat

Őszi szinek - Autumn/Fall colours





Elkészült a fülbevalóhoz a kiegészítése  egy nyaklánc és egy gyűrű. Mindkettőnél falencsét vontam be cseh kása gyönggyel. Megmutatom a gyűrű alját is, ha esetleg valaki szeretne ilyet fűzni és még nem fűzött annak segítség szokott lenni, hogy hogyan is kell befejezni a dolgokat.

2012. november 6., kedd

Virág variáció - flower variation


Azt hiszem, hogy sok hozzáfűzni valót nem kell mondanom, a képek önmagukért beszélnek.

2012. november 5., hétfő

Csicsókás gombapörkölt

Nos nem váltok át gasztroblogra, csak gondoltam megosztom azokkal akiket érdekel, hogy kipróbáltam a gombapörkölt készítést paleolit módra. Szerencsére nem kell semmi extrára gondolni, mivel a gomba önmagában elfogadott a paleolit étkezésben, csak a tejfölös besűritést kell elhagyni. Ezért úgy döntöttem, hogy azért feltuningolom valamivel, így került bele 1db pritamin paprika és nekem két maréknyi felszeletelt csicsóka és jó sok petrezselyem. Az egyetlen baj a csicsókával, hogy felfúj és szelesít  ennek elkerülése végett a párom tanácsára - természetesen, ha valaki jobbat tud szívesen veszem, ha megosztja velem - egy nappal előtte felszeleteltem a csicsókát és besózva betettem a hűtőbe állni.

2012. november 2., péntek

Őszi virág variáció


Nagyon jó színvariációs lehetőséget ad ez a virág, most éppen őszi színekben pompázik, de majd jön még más színkombináció is.