2014. december 6., szombat

Fahéjas-kávés-mákolajos szappanom





Tudom, hogy régóta nem jelentkeztem, mostanában sajnos nem jutott időm sok mindenre. Új szerelmem a szappankészítés.  Első önálló öntésem finom mákolajos, mákos, kávés és isteni fahéj illatú. A szép barnás színét a kávétól kapta.

Mákolajban értékes esszenciális zsírsavak (omega-3 és omega-6) vannak. Emellett tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, magnéziumot, vasat és E- és B - vitamint. (B1- timain; B5 - pantoténsav;B6 - piridoxin; B7 (H) - biotin) Valóságos elixír a hajnak, a bőrnek. Az esszenciális zsírsavak táplálják, hidratálják, regenerálják, és selymessé teszik a bőrt. Kiváló hatása van a száraz, töredezett, ekcémás, vagy valamilyen gyulladás miatt sérült bőrre. Segítséget nyújt különféle sömörök esetén is. (Forrás: fitoterápia kalauz)
 
A darált mákszemek kíváló bőrradírozó hatással bírnak, finoman felpezsdítve a vérkeringést, akár még a narancsbőr kezelésébe is besegíthet.
 
Vajon miért fekete a mák szemcse? - Elárulom: a benne lévő vastól.
Szép barna színét a kávétól és a fahéjtól nyerte.
 
Ezenkívül még tartalmaz: pálmaolajat-kókuszolajat-olivaolajat-napraforgóolajat - sheavajat

2 megjegyzés: