2015. május 4., hétfő

Rózsa szappan - Rose soap

ÉÉÉÉÉÉs folytatódik a csokitó sorozat. Azzal kezdeném, hogy roppant csalódott voltam, amikor kiszedtem a formából a szappant, az elképzelésemhez képest, csöppet másképp néz ki, viszont nagyon nagyon finom és erős rózsa illatot áraszt. 

 A középső réteg a készítés során orgona lila majd meglátjuk 6 hét múlva mennyire tartja a színét.


A teteje fehér, bár a fényképen ez nem látszik jól. 


A kész szappanok: az alsó rétegbe került rózsaszín agyag, darált saját hazai rózsa, rózsa illóolaj (rosa centifolia), joghurt. A középső rétegbe kármin került, a felső rétegbe fehérítőnek Titándioxid, és darált rózsaszirom. 

Mind a három réteg sok sok tápláló olajat tartalmaz, elsősorban meggymagolajat, rizsolajat, napraforgóolajat, olívaolajat, vajat, mangóvajat, sheavajat, kókuszolajat. 

Kicsit a meggymagolajról: Magas az E-vitamin tartalma és a flavonoid tartalma. A flavonoid tartalmát valószínű, hogy elveszti a lúgos közegben, de aki a szív és keringési rendszerén akar segíteni, annak ez az olaj megfelelő. Külsőleg gátolja a bőr korai öregedését, hidratál és ezáltal feszesiti a bőrt. Antitoxidáns és gyulladásgátló, ezért regenerálja a bőrt. 

Általában arcápoló és szemránc krémekbe szokták tenni. De mivel a hobbi attól hobbi, hogy az ember kisérletezhet, ezt az olajat is ki kellett próbálnom, hogy szappanba milyen érzést fog kelteni. Mivel a meggymagolajnak a fent leírt hatásai vannak, ezért került még bele rizsolaj vagy rizskorpaolaj - ki hogy nevezi  - és rózsaszín agyag. Mindehhez nálam a rózsa és a rózsa olaj kapcsolódott. 

Rózsaszín agyag: érzékeny, érett vagy dehidratált bőrre alkalmazzák. Nagyon jó méregtelenítő - mint általában az agyagok - kivonja a bőrből a káros anyagokat és helyette a megfelelő ásványi anyagokat juttatja be. 



Saját kertben termett rózsa darálmány.

Roppant kíváncsi vagyok, hogy az érés során hogyan tartja meg a színeit a szappan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése