2015. november 28., szombat

Fairy earrings - Fairy fülbevaló

Ez a fülbevaló valamiért megfogott és úgy éreztem, hogy ezt most meg kell fűznöm. Köszönöm a mintát Gyöngyinek fantasztikusan szép mintákat szoktak alkotni.

Montana kék rivolit tettem a zöld különböző árnyalatait felvonultató csiszolt, kása és háromszögek közé.


Minta: http://www.gyongyozon.hu/termekek/patterns

2015. november 7., szombat

Natur, illatmentes körömvirág szappan - Calendula soap

Nem most készítettem ezt az egyszerű illatmentes körömvirág szappant. A körömvirágot megszárítottam, majd napraforgó olajban maceráltam elég sokáig. Igazán gyönyörű színe van a körömvirág macerátumnak. Szárított körömvirág macerátum is került bele. 


Körömvirág macerátum

Egyebekben pedig sheavaj és rizskorpaolaj jelenti a kényeztetést, meg persze az összes többi gondosan összeválogatott olaj. Most nem volt kedvem semmilyen illó vagy illat olajat keresni a kísérletemhez, így ez egy illatmentes változat lett. Azért kíváncsi lennék kedves olvasó amikor ide vetődsz/vetődik ehhez a bloghoz, és elovasod/elolvassa ezt a részt, hogy te/Ön melyiket szereted/szereti jobban az illatmentes vagy az illatos változatot? Ha hagysz/hagy egy kommentet ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném. 


Ebbe a szappanba került zsír is és pálmavaj is mindkettő áldásos tulajdonságai miatt, és mert a pálma egy kicsit jobban keményít. 


Amik bele kerültek, vagyis összetevők: kókusz, sheavaj, pálmaolaj, zsír, vaj, rizskorpaolaj,  napraforgó olaj, napraforgóban macerált körömvirág, szárított körömvirág, ricinus, kukoricaolaj.

Ez az első szappanom - azt hiszem - amelyikbe kukoricaolajat tettem. Egyes források szerint a kukoricacsíra olaj kiváló bőrtápláló és gyulladáscsökkentő  hatású, ami a körömvirág hatásához éppen passzolt. Tele van A, E, F vitaminokkal és lecitinnel amik késleltethetik a bőr örgedését és ráncosodását, de persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy szappan azért nem olyan, mint egy krém kevesebb ideig marad a bőrünkön, ezért kevesebb ideig is tudja kifejteni a hatását, véleményem szerint, persze ezzel nem mindenki ért(het) egyet. Egyebekben még azt is olvastam, hogy puhává és rugalmassá teszi a bőrt. Végül is ha már nem bolti szappannal fürdők az is jobb, mert nincsen benne semmi mesterséges anyag. 

Én már egy részét elfürődtem a szappanoknak és nagyon elégedett vagyok vele. 

2015. november 5., csütörtök

Ananászos - joghurtos szappan Pineapple - yoghurt soap

Ananászos, joghurtos szappan gyömbér illattal, ami persze nem biztos, hogy megmarad. Ez van, sajnos ezek az illatok néha olyan csalókák tudnak lenni, hogy eltűnnek az éterben. 

Nem tudom pontosan megmondani, hogy mitől ugrott be az ananász szappan ötlete, de hát közeleg a tél és a boltok tele vannak ananásszal, ami úgye finom és édes és kellemes illatú. 
Egészen érdekes dolgokat tudtam meg az ananászról, de végül is engem az érdekelt, hogy mi történhet akkor ha szappanba teszem. Nos egyes források szerint kiváló elhalt hámsejt eltávolító, és pórusööszehúzó, no majd 6 hét múlva meglátjuk. 

Először is meg kellett várni, míg az ananász egy kicsit megérik, mivel a boltokban még elég zölden árulják, aztán szépen felszeleteltem és egy adagnyit leturmixoltam, majd lefagyasztottam. 

 
Ananászpürében oldott lúg

 Az első ami meglepett, hogy lúggal kölcsönhatásba lépve valami gyönyörűséges vörös színt kapott, persze a kép sajnos nem annyira adja vissza, mivel este készült. Később ez a gyönyörű vörös szín eltűnt, győztek az olajok jelen esetben és ilyen szép bézs színt kapott. De úgy gondoltam, hogy ne legyen nagyon egyöntetű a szappan ezért a középső rétegbe kevertem egy kis kurkumát és TiO2-t és elvegyítettem a masszába. A felső réteg csak simán TiO2-t kapott. Vagyis az alapszín az alsó rétegen látszik. A gyömbér illat egy kicsit felgyorsította a folyamatot, ezért a második réteghez való már nem volt olyan híg, így egészen érdekesre sikerült a középső réteg. 


Hát persze, hogy alig tudtam kivárni, hogy felszeleteljem és megnézhessem, hogy most éppen mit alkottam. Végül is egészen elégedett lettem a szappan kinézésével. 

Most próbáltam ki először a mandulaolajat szappanban. A mandulaolaj minden bőrtípushoz alkalmas, bár elsősorban száraz és érzékeny bőrre ajánlják. Hatóanyagai pedig nyugtatják és rugalmassá teszik a bőrt. Heuréka! Ez kell nekem! 

Kapott még finom joghurtot is szappan, hogy krémesebb állagú és dús, puha habzású legyen. A joghurt kiváló hidratáló hatással is bír, amit mindenképpen ki kell próbálnom
.
"Finomságok amik bele kerültek", magyarán összetevők: kókuszolaj, zsír, repceolaj, olívaolaj, mandulaolaj, ricinusolaj, joghurt, kurkuma, TiO2, gyömbér illatolaj, ananász