2013. december 3., kedd

Egy kis segítség a lótusz gyűrűhöz

Készítettem egy kis fényképes leírást azoknak akiknek esetleg érdekes lehet, hogy hogyan is készült a Lótusz szetthez a gyűrű. 
A következő sorrendben felveszünk 1 db szívet 1 db 6-os csiszolt gyöngyöt - 1 db szívet és 2 db 4 mm-es bicont. Majd összefűzzük - mint a következő képen -  és rögzítjük egy csomóval, hogy ne csúszkáljon. 

Felveszünk 1 db 6 mm-es csiszolt gyöngyöt, 1 db szívecskét, 2 db bicont és beleöltjük felülről a már összefűzött részlet  jobb oldali szívecskéjébe.
A szívecske után átmegyünk a 6 mm-es csiszolt gyöngyön a szívecskén és felveszünk egy újabb együttest, most 2 db bicont, 1 db szívecskét, 1 db 6 mm-es csiszolt gyöngyöt. 
Most is ugyanúgy átmegyünk a 2 db biconon, és az 1 db szívecskén, majd felveszünk 1 db 6 mm-es csiszoltat és alulról összefűzzük a két szívet, így már alulról lezártuk a kört, most felülről kell lezárni azzal, hogy felveszünk 2 db bicont és beleöltjük felülről a kezdő kör eredetileg bal oldali szívecskéjébe. 

A kész kosárkába belehelyezünk egy chatont, és szorosra húzzuk, legalábbis megpróbáljuk, eddig sem volt tanácsos nagyon lazára hagyni a fűzést, mert szétesik a gyűrű. Miután beleillesztjük a chatont kezdhetjük a díszítést, aminek egyébként az is a funkciója, hogy minél jobban tartsa a közép részét a gyűrűnek - nem mintha ki akarna esni.
 Remélem jól látszik, hogy azok közé a biconok közé fűzünk 1db 15/0 - kását, amit eredetileg kettesével vettünk fel. 
A széleken pedig összefűzzük a biconokat, ezt négyszer ismételjük. Egyszer kétszer még át lehet menni mind a tetején, mind az alján a jobb tartás érdekében, de lényegében a készen vagyunk. Remélem vannak, akiknek még segíthettem ezzel a kis fényképes magyarázattal.  A gyűrű aljához az egyik csiszoltból kell kiindulni, de ezt mindenkinek a fantáziájára bízom, én a hagyományos rácsos megoldást választottam.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a leírás... Ha hozzájutok ilyen gyönyörű szívecskékhez, meg is fűzöm :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Zsu szívből kívánom neked, hogy hozzá jussál gyönyörű szívecskékhez :)

    VálaszTörlés