2016. október 31., hétfő

Rózsaszín agyagos, szőlőmagolajos szappan - Soap with rose clay and Grape seeds oil

Közel egy éves kihagyás után elkészítettem az idei év első szappanját, rózsaszín agyaggal és extra szőlőmagolajjal.  Mindenképpen ki akartam próbálni az új szíves szilikon formákat, amelyek már tavasz óta szemeznek velem. Kifejezetten meg vagyok elégedve vele, vagy jó volt a szappan receptem, mivel egy fél órás fagyózás után gyönyörűen kijöttek a formából.


Agyagról:  Az agyagokat már nagyon régóta használják kozmetikai és gyógyászati célra. Az ókor későbbi orvosai is elismerték kiváló gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, vérzéscsillapító, összehúzó és ezáltal forrasztó hatását. Az agyagok felszívják a bőr pórusaiból a felesleges zsírt, koszt és esetleg a mérgező anyagokat és visszajuttatják a bőrbe az agyagban lévő hasznos anyagokat, így táplálják, feszesítik. A végeredmény egy élettel teli bőr lesz. 


Rózsaszín agyag: A rószaszín agyag a fehér agyag és a vörös agyag keveréke a természetben tisztán nem fordul elő. Jelentős ásványi anyag tartalommal rendelkezik (több mint 40 féle nyomelem) pl.: kálium, kálcium, vas, réz, kobalt, lítium, magnézium, szílicium, nátrium. A bőrön keresztül bejutnak a véráramba és stabilizáják a belső szervek működését, Az agyagnak mellékhatása a tudomány jelenlegi állása szerint  nem ismert. Bőrnyugtató hatása mellett kiválóan tisztít. Tökéletesen alkalmas nagyon érzékeny, száraz, dehidratált (vízhiányos), öregedő bőrre, ugyanakkor a pattanások ellen is jó, bár szerintem arra a zöld agyag az igazi (Testpúderekbe, testápolóba, fürdőbombába is szívesen használja a kozmetikai ipar.)
Forrás: internet


1 megjegyzés: