2017. augusztus 15., kedd

Hévizi iszapos fehér hullámmal - White wave soap with Hévizi mud

Nos milyen szappanokat is szeretünk ? tehetjük fel magunknak a kérdést már aki felteszi, hiszen nem mindenkit érdekel, hogy mivel fürdik, egyrészt azért mert nem problémás a bőre, másokat azért nem érdekel, mert nem hisznek a kézműves szappanokba, jobban bíznak a bolti szappanokba és ki sem próbálják őket, esetleg rossz tapasztalatuk lehet vele. Igen azok akik nem kellő figyelemmel készítik el a szappanokat okozhatnak ilyen csalódást. 

De mit is várunk egy szappantól? Jó sok habja legyen, lehetőleg elég sokáig tartson, bizonyos fokig ápolja a bőrt, de mindenek előtt ne súlyosbítsa az esetleges bőr problémákat (ha vannak) és persze a legtermészetesebb, hogy tisztítson. 

Tehát vissza a kérdéshez valójában mindenki a bőrtípusának, hanem az érzékszervei által megfelelőnek ítélt szappant kedveli. Szeretjük az illatos, sok habbal beborító szappanokat, amelyekben szinte lubickolhatunk, illatukkal jó kedvre derítenek és a tudatunkat megnyugtatjuk hogy hazai kézműves terméket vettünk, nincs benne sem kőolajszármazék, sem más káros hatóanyag, mint az SLS, nem tesztelték állatokon. Én speciál magamon tesztelem őket. =D 


Nos ez a szappan nem olyan egyszerű, mint aminek látszik, mert rengeteg jobbnál jobb bőrt tápláló és ápoló olaj és vaj van benne, mint a sheavaj, rizskorpaolaj, szőlőolaj, dióolaj. 

Nagyon finom Cubeba illatot kapott, amely a hévízi iszappal karöltve tökéletes a zsíros bőrre, de a szőlőmagolaj és a riszkorpaolaj is sokat segít hogy ezt a hatást fokozza. A cubeba olajnak (litsea cubeba = faggyúfa) nagyon finom érzéki illata van, kicsit fűszeres, kicsit édes, kicsit citromos, mindenesetre imádni való.

A cubeba illót használják az áhítat megteremtéséhez, meditációkhoz is, mivel úgy gondolják Keleten, hogy egyfajta mentális tisztaságot biztosít. Mindenesetre letargikus, depressziós állapotban felvidit a szagolgatása. Ha netán így érzitek magatokat, akkor szerezzetek be Cubebát és egy pár cseppet tegyetek a párologtatóba.  
Várandósak kerüljék a Cubebát a várandóság ideje alatt, bár valószínű csak töményen okoz problémákat, de inkább ne fessük az ördögöt a falra. Amúgy pedig erős fertőtlenítő hatása is van gomba és vírusölő. 


Nos ha kérdésed van nyugodtan írjál a megadott címre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése