2015. április 4., szombat

Lenmagzselés - rózsaszín agyagos szappan

A legújabb büszkeségem az első tömbös szappanom. Úgy döntöttem, hogy akkor rögtön kétrétegű is lesz az alsó réteg lett a lenmagzselés a felső a rózsaszín agyagos.


Olyan sok jót hallottam már a lenmagzseléről, hogy kénytelen voltam kipróbálni, hogy milyen szappanban, no majd 6 hét múlva meglátom. Lenmagzselé tökéletes a bőrnek hidratálja és rugalmassá teszi, lehet pakolásként is alkalmazni, de most szappan összetevő lett. A lenmagzselét elsősorban ránckisimító hatásáért szeretik. Hajpakolásnak is szokás alkalmazni, mivel dússá, selymessé és szép tartásúvá teszi a hajat, akár hajspray helyett is alkalmazható. 

Természetesen lenmagolaj is került a szappanba. A lenmagolaj hatása a bőrre: Külsőleg ekcémára és pikkelysömör és faggyúmirigy - gyulladás kezelésére is alkalmas. Ápolja, nyugtatja a száraz bőrt és a fakó töredezett hajat. 

Rózsaszín agyag: tisztítja az arcbőrt, a mélyebb pórusokból is kiszedi a szennyeződéseket, jól összehúzza a pórusokat és emellett nyugtatja, regenerálja a bőrt. A rózsaszín agyagos rétegbe is került lenmagzselé. A két réteg annyira nem üt el egymástól, mint amennyire szerettem volna, de mivel mindegyik szappan egy kísérlet, legközelebb egy kicsivel több kerül bele. 


Az első a lenmagzselés réteg. Lenmagok is kerültek bele.


A felső réteg a rózsaszín agyagos réteg szintén lenmagzselével megspékelve.

2 nappal a készítés után kerültek rá a minták. Rózsafa illatolaj is került a szappanba, de lehet, hogy az érés végére eltűnik, a következő adagba - ha lesz egyszer - biztosan dupla adagot fogok tenni.

A szappanka tartalmaz még: pálmavajat, kókuszvajat, kakaóvajat, olivaolajat, lenmagolajat, ricinus olajat, vajat, joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése