2015. október 21., szerda

Vadgesztenyés szappan - chestnut soap


Mivel ilyen gyönyörű hatalmas vadgesztenyéket sikerült gyűjtenem nem állhattam meg, hogy ne készítsek vadgesztenyés szappant. Azt hiszem a méret arány látszik a szappan és a rajta lévő vadgesztenye tekintetében. 

A szappanhoz a vadgesztenye főzőlevét is felhasználtam, és roppant kiváncsi vagyok, hogy mennyire fog habzani, hiszen a vadgesztenye tele van szaponinnal ami fokozza a habzást. Természetesen került még bele vadgesztenyebél is.

Persze a minél nagyobb habzást elősegítendően került azért bele ricinus olaj is. 

A ricinus olaj egyébként nagyon jó gyulladáscsökkentő, gombás fertőzésekre is használják, valamint hidratáló és bőrtápláló tulajdonsággal is rendelkezik. 

Mivel vadgesztenye készítményeket használnak pattanásos, illetve kipirosodásra hajlamos bőrre, így a szappanba a sheavajon kívül még szőlőmagolaj is került. 

A szőlőmagolaj E vitaminban különösen gazdag. Külsőleg használva antioxidáns tulajdonságokkal bír, míg kozmetikumként javítja a bőr rugalmasságát, simaságát, azáltal, hogy fokozza a kollagén és elasztin termelődést. Kiválóan alkalmas a fáradt, öregedő, petyhüdt bőrre. Linolsav tartalma miatt a pattánosos és zsíros bőrre is alkalmas.

Sheavaj - manapság szinte mindenki hallott már róla, kiváló tulajdonsággokkal bír a bőr finomabbá tételére. Ezenkívül, mint a szőlőmagolaj csökkenti/lágyatja a ráncokat és szintén nagyon jó hatása van a pattanásos gyulladt bőrre. 

Ezenkívül került még bele kókuszvaj, zsír, vaj, olivaolaj, napraforgóolaj, tobacco leaf illat, amitől kicsit férfias illatot kapott, de szerintem inkább uniszex ez az illat, mert mióta felvágtam azóta is ezt szagolgatom és meg kell mondanom, nagyon kellemes illat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése