2015. november 5., csütörtök

Ananászos - joghurtos szappan Pineapple - yoghurt soap

Ananászos, joghurtos szappan gyömbér illattal, ami persze nem biztos, hogy megmarad. Ez van, sajnos ezek az illatok néha olyan csalókák tudnak lenni, hogy eltűnnek az éterben. 

Nem tudom pontosan megmondani, hogy mitől ugrott be az ananász szappan ötlete, de hát közeleg a tél és a boltok tele vannak ananásszal, ami úgye finom és édes és kellemes illatú. 
Egészen érdekes dolgokat tudtam meg az ananászról, de végül is engem az érdekelt, hogy mi történhet akkor ha szappanba teszem. Nos egyes források szerint kiváló elhalt hámsejt eltávolító, és pórusööszehúzó, no majd 6 hét múlva meglátjuk. 

Először is meg kellett várni, míg az ananász egy kicsit megérik, mivel a boltokban még elég zölden árulják, aztán szépen felszeleteltem és egy adagnyit leturmixoltam, majd lefagyasztottam. 

 
Ananászpürében oldott lúg

 Az első ami meglepett, hogy lúggal kölcsönhatásba lépve valami gyönyörűséges vörös színt kapott, persze a kép sajnos nem annyira adja vissza, mivel este készült. Később ez a gyönyörű vörös szín eltűnt, győztek az olajok jelen esetben és ilyen szép bézs színt kapott. De úgy gondoltam, hogy ne legyen nagyon egyöntetű a szappan ezért a középső rétegbe kevertem egy kis kurkumát és TiO2-t és elvegyítettem a masszába. A felső réteg csak simán TiO2-t kapott. Vagyis az alapszín az alsó rétegen látszik. A gyömbér illat egy kicsit felgyorsította a folyamatot, ezért a második réteghez való már nem volt olyan híg, így egészen érdekesre sikerült a középső réteg. 


Hát persze, hogy alig tudtam kivárni, hogy felszeleteljem és megnézhessem, hogy most éppen mit alkottam. Végül is egészen elégedett lettem a szappan kinézésével. 

Most próbáltam ki először a mandulaolajat szappanban. A mandulaolaj minden bőrtípushoz alkalmas, bár elsősorban száraz és érzékeny bőrre ajánlják. Hatóanyagai pedig nyugtatják és rugalmassá teszik a bőrt. Heuréka! Ez kell nekem! 

Kapott még finom joghurtot is szappan, hogy krémesebb állagú és dús, puha habzású legyen. A joghurt kiváló hidratáló hatással is bír, amit mindenképpen ki kell próbálnom
.
"Finomságok amik bele kerültek", magyarán összetevők: kókuszolaj, zsír, repceolaj, olívaolaj, mandulaolaj, ricinusolaj, joghurt, kurkuma, TiO2, gyömbér illatolaj, ananász

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése