2015. november 7., szombat

Natur, illatmentes körömvirág szappan - Calendula soap

Nem most készítettem ezt az egyszerű illatmentes körömvirág szappant. A körömvirágot megszárítottam, majd napraforgó olajban maceráltam elég sokáig. Igazán gyönyörű színe van a körömvirág macerátumnak. Szárított körömvirág macerátum is került bele. 


Körömvirág macerátum

Egyebekben pedig sheavaj és rizskorpaolaj jelenti a kényeztetést, meg persze az összes többi gondosan összeválogatott olaj. Most nem volt kedvem semmilyen illó vagy illat olajat keresni a kísérletemhez, így ez egy illatmentes változat lett. Azért kíváncsi lennék kedves olvasó amikor ide vetődsz/vetődik ehhez a bloghoz, és elovasod/elolvassa ezt a részt, hogy te/Ön melyiket szereted/szereti jobban az illatmentes vagy az illatos változatot? Ha hagysz/hagy egy kommentet ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném. 


Ebbe a szappanba került zsír is és pálmavaj is mindkettő áldásos tulajdonságai miatt, és mert a pálma egy kicsit jobban keményít. 


Amik bele kerültek, vagyis összetevők: kókusz, sheavaj, pálmaolaj, zsír, vaj, rizskorpaolaj,  napraforgó olaj, napraforgóban macerált körömvirág, szárított körömvirág, ricinus, kukoricaolaj.

Ez az első szappanom - azt hiszem - amelyikbe kukoricaolajat tettem. Egyes források szerint a kukoricacsíra olaj kiváló bőrtápláló és gyulladáscsökkentő  hatású, ami a körömvirág hatásához éppen passzolt. Tele van A, E, F vitaminokkal és lecitinnel amik késleltethetik a bőr örgedését és ráncosodását, de persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy szappan azért nem olyan, mint egy krém kevesebb ideig marad a bőrünkön, ezért kevesebb ideig is tudja kifejteni a hatását, véleményem szerint, persze ezzel nem mindenki ért(het) egyet. Egyebekben még azt is olvastam, hogy puhává és rugalmassá teszi a bőrt. Végül is ha már nem bolti szappannal fürdők az is jobb, mert nincsen benne semmi mesterséges anyag. 

Én már egy részét elfürődtem a szappanoknak és nagyon elégedett vagyok vele. 

2 megjegyzés: